23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på RetailNews
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Slagtere bruger for meget nitrit

Fødevarestyrelsens kontrol viser, at hver tredje detailslagter bruger for meget nitrit i blandt andet bacon og hamburgerryg

Fødevarestyrelsen har besøgt 50 slagtere og slagterafdelinger, og i mere end hver tredje prøve fandt styrelsen, at grænseværdien for nitrit var overskredet i de lagesaltede produkter.

Fødevarestyrelsen har nu holdt et møde med brancheorganisationen, som vil rådgive sine medlemmer med styring og dosering, og de 18 butikker, hvor styrelsen faldt problemer, fik vejledning i forbindelse med styrelsens besøg.

Nitrit virker konserverende, men kan også omdannes til stoffer, der er kræftfremkaldende.

Fødevarestyrelsen gentager kontrolkampagnen i det nye år for at vurdere om slagterne har fået styr på nitritforbruget.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078|instance-web03